Astro prognoze: intuicija donosi rešenja uz Merkur u Raku

Merkur ulaskom u znak Raka, od 8. do 23. jula 2015. godine, donosi period u kome se otvara mogućnost sprovođenja promena u kući. Mars i Sunce ukazuju na kupovinu, kućne poslove i popravke...

Tokom većeg dela jula 2015. godine naglasak će biti na Raku, te će naši odnosi sa drugima biti obojeni osećanjima, biće više mašte, kao i ličnih stavova i želja. Ovo je period kada mnogi odlaze na odmor i provode više vremena sa porodicom, te je otuda i prisutna pojačana porodična komunikacija i kućno druženje.

Mnogo vremena sa decom i porodicom donosi i mogućnost da povremeno dođe do raznih nesuglasica, napetosti u odnosima, a kako je tu i Mars povremeno su moguće rasprave i svađe. Ali svakako, mnogi će uživati u susretima i sastancima, dolasku gostiju u dom i pričanju o vremenu koje je iza nas...

Oni koji se bave porodičnim poslom ulaze u veoma aktivan period, posebno ako su to poslovi vezani za poljoprivredu ili izgradnju kuće... Merkur utiče na naš način razmišljanja i komunikaciju, koja će sada biti više prožeta osećanjima i u kojoj ćemo razvijati intuiciju. Merkur u Raku u komunikaciju sa drugima unosi više intimnosti, potrebe za bliskošću.

Ovo je period za razne važne porodične razgovore (odnosi u porodici, imovina, posao...). Planiraće se i drugačije uređenje, popravke aparata i drugih kućnih uređaja... Ovo je najbolje raditi onda kada Merkur napravi povoljne tranzite (oko 13, 14, 22. i 23. jula) kada će biti u trigonu sa Neptunom u Ribama.

Šta nam donosi konjunkcija Marsa i Merkura u Raku: Blizancima priliv novca, Lavu ljubavni zanos...

Tada ćete intuitivno osetiti šta je najpovoljnija opcija i doneti dobru odluku za sve. Tada će i Mesec biti u Raku (što samo pojačava značaj porodičnih dešavanja). Sa promenama u domu ili porodici je najbolje krenuti od 16. jula, kada je mlad Mesec u Raku (i to oko 12 do 14 sati), jer je tada Mesec u trigonu sa Saturnom u Škorpiji.

Merkur u Raku omogućava da intuitivno osetimo probleme i tražimo rešenja, donosimo odluke za neku nama važnu situaciju već od 12, 13, 14. jula. Suptilnost će biti izražena, kao i spremnost da razumemo nešto i bez mnogo reči. Saosećajnost i razumevanje donose bolje odnose, lepe izjave, reči pune nežnost, podrške, zaštite.

Merkur u Raku će biti u konjukciji sa Marsom i Mesecom 15. jula u pre podnevnim satima, a ujedno sve ove planete će biti u opoziciji sa Plutonom u Jarcu u narednim danima (16. i 17. jul) što može doneti probleme u komunikaciji. Biće energičnog branjenja mišljenja, povećane aktivnosti vezane za dom. Tada će biti povoljno vreme da nešto što ste radili u kući i završite.

Ukoliko ne budete aktivni, postoji mogućnost da dođe do diskusija koje mogu da pređu u rasprave, praćene jakim osećanjima, ljutnjom, inaćenjem, ubeđivanjem, razdražljivošću... Energija je velika i na vama je da li ćete je na konstruktivan način iskoristiti, ili će doći do nekih velikih suprostavljanja, sukoba, a kod nekih čak i povreda. Ako putujete, budite oprezni u saobraćaju, ne žurite.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.