Astro poruke tranzitne Venere u Vodoliji: šta nam je Univerzum uzeo i šta će nam dati

Venera je ušla u novu prestonicu Saturna. Njene odaje postaju nalik Vodoliji. Razbacana na krevetu, osluškuje.

Tranzitna Venera boravi u Vodoliji od 16. februara do 12. marta 2016. godine.

Ako smo ikada pristali biti zaroboljenici vlastitog straha, onda smo baš oduvek znali kako je to hodati po drumu sakupljajući sebe. Mi se zapravo nikada ni nismo raspukli, samo smo odbacili delove za koje smo nekada mislili da nas čine potpunima.

Venera je napustila odaje znaka Jarca i nekako, teže nego inače, ostavila Saturnove lekcije iza sebe. Preplavila nas je odgovornost, strah, posao, sve stvari sa kojima smo se nosili ili dobro ili nešto manje dobro. Kao da smo povukli crtu da bismo je opet prešli. Kao da smo se zaleteli u prošlost, da bismo videli budućnost. Nemogućnosti su nas ranjavale, prepreke su se gomilale, teret je postajao teži, naša čekanja, večita i u nedogled i kao da smo iz svega izašli sa jednim velikim ništa.

Gola je koža prošetala svoje ništavilo barem još jedanput. Na ovoj pisti života nismo brojali svoje kosti, samo smo se zagledali u istrošenost svog glasa, trzaja, daha, samo smo izbrojali koliko puta smo sebi poklonili večnost.

Ljubavni horoskop: u kom horoskopskom znaku je vaša ljubav...

I tu smo. Othrvani od vlastitog bola. Misleći da nemamo ništa, u saznanjima da imamo baš sve što nam je potrebno. Raskovitali smo svoje ruke čekajući nešto što nikad nije došlo. I postoji razlog. Ponekad nam Univerzum uzme, baš da bi nam dao. Ponekad je neimanje nečega, nekoga, najveće imanje sebe. Možda veća iskušenja ne bismo preživeli. Možda bismo pali. I zato nam nije dato. Neko nas ipak dovoljno voli da nam uskrati još jedno bezglavo trčanje po obroncima duše. Tela smo imali i dovoljno.

I sada koračamo u nekom novom bezglavom ritmu. Nanošeni radošću koja nas pokreće. Sigurniji nešto možda i više nego ranije. Venera je ušla u novu prestonicu Saturna. Njene odaje postaju nalik Vodoliji. Razbacana na krevetu, osluškuje. Danas je baš dobro. Kao i svakog drugog, narednog dana.

Istinski smo obljubili to ogledalo. Vaspitana slika sebe pomalo strši. Izbrisane granice koje vešto kotrljamo daleko od sebe. Nepozvani gosti. Iznenadni. Lutalice naših srca. Nenadani orgazmi duše. Apstrakcija. Sve to u jednoj ženi. U jednom čoveku. U jednom ludilu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.