Astro izazovi tranzitne Venere u konjukciji sa Saturnom: da li je vaša kičma nesalomiva

Pazite kojim očima gledate na svet. Da bi on tim očima gledao vas.

Pred konjukciju Venere i Saturna, 9. januara 2016. godine.

"Hoćeš li mi reći da li sam pogriješila? Hoćeš li mi pomoći da shvatim? Gledaš li me sa visine? Ponosiš li se samnom?"

Venera se približava susretu sa Saturnom u Strelcu. Kvadrat sa Neptunom otežava svaku borbu. Na terminu su žene. Više ne ikad ovih dana naslušaćemo se komentara o nečijem izgledu. I to najviše od strane žena. Upravo o tome govori konjukcija Venere i Saturna. O vrednosti koju žena unutar sebe spoznaje sama. To su lekcije, koje, ako bivaju neprevaziđene, bole. Udaraju. Šutiraju vlastitu sebe, a potom i druge. Jer očaj koji vidite u drugima, vaš je očaj. I ako komentarišete nekoga umanjujući njegovu lepotu, negirajući je, znajte da negirate lepotu vlastitog bića. Jer lekcije su jednostavne. Dolaze nam kao ogledala. Testiraju nas koliko smo jaki i svoji. Jesmo li izgrađeni?

Čine li nas godine moćnijima ili pak ne? Upravo se povela rasprava o izgledu jedne devetnaestogodišnjakinje. Starije žene, koje sebe nazivaju zrelim i iskusnim, poprilično su bile lake na rečima. Nimalo lepim. Jer konjukcija Venere i Saturna na nebu donosi baš te slike. Nezadovoljstvo žena projektovano je na druge. Potenciraju se vrednosti koje to nisu poput godina i iskustva. Kao da se iskustvo meri u brojkama. Kao da su godine odraz ičega. Kao da duša nema vlastitu starost. I idu tsko.. Neki ljudi. Neke žene. Poprilično slepe. I idemo mi. Koji to ne želimo biti.

Taj neko dolazi: astro uticaj Jupitera i Saturna u 2016. godini...

Koliko se devojaka izgladnjuje i samoranjava zbog komentara okoline. Koliko ih trpi i pati. Kolike besane noći neko proliva suze jer nije zadovoljio sliku sveta. Nečijeg sveta. Ne pitajući se uopšte da li je ta slika pogrešna. Jer vrednosti u životu su one koje sami napravimo. U sebi. Volim tu kičmu postojanja. Neslomljiva je. Apsolutno.

Promišljanja su večita o tome zašto nam ne ide. Da li je ljubav za nas zatvorila vrata. Zašto nam odnosi ne uspevaju. Pa rezovi hladnoće obuzmu naše telo. Jer od nas se očekuje da očekujemo ono što želimo dati. Da se usudimo primiti isto. A mi ostajemo, kao napola gladni. Istrebljujemo svoje srce. Svoje emocije. Udaramo u zidove straha. Bojimo se samoće. Tražimo sebi mane. I sebi i drugima.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.