Recept za jabukovo sirće sa ukusom pomorandže: evo kako da ublažite kiselinu lekovitog sirćeta (RECEPT)

Smanjite kiselost i ulepšajte ukus sirćeta, evo kako se pravi jabukovo sirće sa ukusom pomorandže!

Poznato je koliko je jabukovo sirće lekovito, ali mnogi ga izbegavaju zbog previše kiselog i oporog ukusa. Ako pijete jabukovo sirće razmućeno u vodi svakog dana ili ga koristite za salate, probajte da mu ublažite kiselinu dodavanjem pomorandži!

NAPITAK ZA NAJBRŽI DETOKS: evo kako se pije jabukovo sirće za mršavljenje

Jabukovo sirće sa ukusom pomorandže

Sastojci:

  • 3 osrednje crvene pomorandže
  • oko 80 ml jabukovog sirćeta

Priprema:

Pomorandžama, oštrim nožem, skinuti koricu i onu belu opnu. Preseći ih na četvrtine i ako ima semenke, odstraniti ih.

Šta će se desiti ako pijete previše rastvora jabukovog sirćeta

Staviti presečene pomorandže u multi praktik i samleti ih.

Sipati sve u cediljku i spatulom pritiskati da izađe sav sok, skinuti i pulpu koja se nahvatala ispod cediljke.

Dodati jabukovo sirće, izmešati, sipati u flašice ili u manju flašu, dobro zatvoriti i čuvati u frižideru.

Ovako pripremljeno sirće možete da koristite do mesec dana ako ga čuvate u frižideru.
Umesto pomorandži, možete da koristite maline, kupine ili šta već volite.

Izvor: Pomoravka1.blogspot.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.