RECEPT ZA HLEB OD JAPANSKIH JABUKA: slatko pecivo sa dodatkom cimeta i oraha (VEGETARIJANSKI RECEPT)

Da li ste znali da od japanskih jabuka može da se napravi hleb? Evo recepta za slatko testo od ovog voća uz kombinaciju cimeta, urmi i oraha...

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • 250 g izblendiranog mesa japanske jabuke
  • 100 g urmi
  • 50 g oraha
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika cimeta
  • 1/2 kašike muskatnog oraščića

Originalan recept za čapati hleb: ovako pleme Hunza pravi najzdraviji hleb već 2 000 godina

Priprema:

Prokuvanu urmu sitno iseckajte pa je pomešajte sa brašnom, praškom za pecivo, začinima i orasima. U drugoj posudi sjedinite ulje, jaja i izblendiranu japansku jabuku. Sastavite obe smese i pecite u kalupu za hleb u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad hleb poprimi zlatnožutu boju, probodite ga čačkalicom kako biste proverili da li je gotov. Ako je čačkalica suva, hleb je pečen. Možete ga servirati samog, ali i uz neko drugo jelo.

Izvor: Savjeti

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.