Voćne torte bez brašna: bezglutenska Pavlova torta s borovnicama (RECEPT)

Pavlova torta s borovnicama jednostavan je desert idealan za letnje dane!

vocne_torte_bez_brasna_bezglutenska_pavlova_torta_s_borovnicama_recept.jpg

Sastojci:

Za bazu:

 

  • 3 belanca
  • 150 g prah šećera
  • 4 kašike praha borovnice (ako ne možete da nabavite prah, možete da sameljete smrznute borovnice)
  • prstohvat soli

 

Za krem:

 

  • 200-300 g slatkog šlaga
  • prstohvat praha vanile (ili ekstrakt vanile)
  • oko 100 g svežih borovnica

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 100ºC. Počnite da mutite belanca i polako dodajte šećer i so i miksujte 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete čvrsti sneg pa na kraju lagano umešajte prah borovnica. Zatim smesu istresite na papir za pečenje i formirajte krug odnosno oblik torte tako da u sredini ostavite udubljenje za krem. Zatim pecite Pavlovu 90 do 100 minuta pa ugasite rernu i otvorite malo vrata. Kad se Pavlova potpuno ohladi, prenesite je oprezno na tacnu za serviranje, dugim, širokim nožem. Za krem, ulupajte šlag sa šećerom i vanilom, pa ga sipajte u sredinu torte. Ukrasite prahom od borovnice, svežim borovnicama i listićima sveže nane.

Izvor: Buro247 / Our Food Stories

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.