Veganske praline: čokoladne bombice bez šećera (RECEPT)

Brza priprema samo je jedan od aduta ovih odličnih, sirovih bombica bez šećera!

veganske-praline-cokoladne-bombice-bez-secera-recept

Sastojci

  • oko 170g urmi
  • 120g oraha (ili drugih orašastih plodova)
  • 35g kakao praha
  • mali prstohvat soli
  • kašičica-dve vode (po potrebi)
  • za posipanje i dekoraciju (proizvoljno)
  • kakao prah
  • sitno seckani ili mleveni orasi, bademi, lešnici
  • kokos

Priprema:

Urme potopite i ostavite u vodi da omeknu, oko 10-ak minuta. Ako koristite sveže urme, taj korak možete izostaviti ili ih potopite na pet minuta da ih lakše oljuštite (ukoliko to radite). Izvadite košticu i ubacite u multipraktik ili neki jači secko. Dodajte orahe, kakao prah i prstohvat soli.

Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Po potrebi, dodajte kašičicu-dve vode ili istopljenog kokosovog ulja.
Odvajajte po 2/3 kašičice smese i vlažnim rukama oblikujte kuglice. Slažite ih na papir za pečenje ili providnu foliju da se ne bi lepile za tacnu. Pospite kakao prahom (kroz sitnu cediljku) i ostavite u frižideru da se malo stegnu.

Ako volite, možete ih uvaljati u orašaste plodove ili kokos. Složite ih kutiju koja se dobro zatvara i čuvajte ih u frižideru do desetak dana. Stajanjem se blago intenzivira ukus oraha (što je u ovom slučaju odlično), a inače će se savršeno održati.

Izvor: Na tanjiru

Milica

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.