Savršena veganska čorba za ručak: evo kako se pravi tahini supa sa makaronama (RECEPT)

Supa od susamovog maslaca, poznata kao tahini čorba, odlično je vegasnko predjelo ili lagani ručak!

Sastojci:

  • 100 g makarona
  • 1,6 l vode
  • 80 g tahinija (maslac od semenja susama)
  • 2 kašike limunovog soka
  • so, biber
  • kašika sitno seckanog peršuna

Priprema: 

Kipuću vodu posolite, pobiberite, dodajte makarone i kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

Zatim umešajte tahini i limunov sok, i nastavite s kuvanjem na laganoj vatri još 5 minuta. Pred služenje supu pospite peršunom.

Umesto tahinija, ukoliko niste uspeli da ga pronađete, u supu dodajte mešavinu maslaca

i susama, koju ćete pripremiti od 40 g susama, kratko prženog bez masnoće, a zatim usitnjenog u električnoj seckalici. Mleven susam malo posolite i pomešajte sa 70 g omekšalog maslaca.

Izvor: Lepa&Srećna

Milja Lukić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.