Kiseli đumbir za antioksidans tretman: prirodni izvor vitamina B i magnezijuma (RECEPT)

Đumbir se već hiljadama godina koristi kao lek, hrana, začin i sredstvo za ulepšavanje.

Osim eteričnih ulja, u svom sastavu ima i vitamin B, kalijum, mangan, bakar i magnezijum.

Presna slatka zimnica od voća: sirovi džem od jagoda bez šećera (RECEPT)

Obavezno probajte da pripremite đumbir na neuobičajen način - kiseljenjem!

Sastojci:

  • 250 g svežeg mladog korena đumbira
  • 2 kašičice soli
  • 250 ml pirinčanog sirćeta
  • 90 ml vode
  • 4 kašike šećera

Priprema: Dobro operite i oljuštite đumbir. Isecite ga na tanje kolutove i stavite u plitku posudu. Posolite i ostavite da stoji 2-3 sata. Osušite kolutove đumbira na papirnom ubrusu i složite u sterilnu teglu.

Pomešajte pirinčano sirće, vodu i šećer, pa ih skuvajte u maloj posudi na srednje jakoj vatri mešajući dok se šećer ne rastopi. Pustite da prokuva pa sklonite s vatre. Prelijte vrelom mešavinom đumbir, pa ostavite da se ohladi i marinirajte 5-7 dana.

Recept: Skuhatćute

Izvor: zdravakrava

Skuhatćute

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.