Kako da napravite slatke bombice od koprive: recept za veganski kolač bez šećera (VEGANSKI RECEPTI)

Zdrav i bogat hranljivim sastojcima, ovaj veganski kolač od koprive lako se pravi, a ukus će vam se sigurno dopasti!

kako-da-napravite-slatke-bombice-od-koprive-recept-za-veganski-kolac-bez-secera-veganski-recepti

Sastojci:

  • 1/2 šoljice lišća koprive
  • 2 šoljice namočenih urmi (datulja) ili mešavina suvog voća, dobro namočenog
  • 1 šoljica suncokret semenki ili drugih oraščića
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • 1 kašičica rogača
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 prstohvat morske soli

Zdravi keks od čokolade: osnovni recept sa speltinim i pirinčanim brašnom (RECEPT)

Priprema:

Lišće koprive lagano prelijte vrelom vodom i stavite u multipraktik i miksajte. Dodajte semenke ili orašaste plodove i miksajte, dodajte ostale sastojke, miksati, ali ostavite malo zrnasto. Ako je potrebno dodati malo soka od narandže ili vode. Oblikujte u male loptice valjanjem u rogač u prahu ili kokos brašno ili druge super hrane u prahu. Stavite u frižider na nekoliko sati kako bi se učvrstilo, poslužiti kao poslasticu nakon večere.

Izvor: Sirova hrana

procitajte.jpg

Kako da napravite integralne hrono galete: ovo je zdrava i ukusna zamena za hleb (VEGANSKI RECEPT)

Hrono galete zbog neutralnog ukusa odlično idu sa svim namazima: humus, sir, ajvar, a  mogu da se jedu i sa slatkim namazima, džemovima i dodacima.

Zdravi keks od čokolade: osnovni recept sa speltinim i pirinčanim brašnom (RECEPT)

Sastojci:

  • 3 šolje brašna (2 šolje raženog brašna i po 1 šolja heljdinog i speltinog)
  • pola šolje pečenog susama
  • malo manje od pola kašičice sode bikarbone
  • malo limunovog soka
  • kašičica soli
  • dve kašike ulja (maslinovo, ulje od koštica grožđa ili hladno ceđeno suncokretovo ulje)
  • kisela voda u količini da se dobije gustina kao za proju, možda malo gušće

Kako da koristite seme lana za ubrzanje metabolizma: čudesna mešavina od lana skida višak kilograma i podstiče probavu (RECEPT)

Postupak:

Sipati kutlačom ili kašikom u toster za galete. Brzo budu gotove i dosta ispadne.

Možete da pomešate brašna koja imate, najbolje speltino, heljdino i ražano po čašu od svakog i čaša i po dve kisele vode, pola praška za pecivo i kašiku psilijuma ako želite.

Prilagodite brašno\vodu tako da testo bude malo gušće od testa za proju. Ubacite semenke koje imate (lan, suncokret, golicu ili malo kima). Aparat namažite sa malo putera ili masti.

Izvor: jaca57.blogspot.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.