Ljubavnici i energetski dug: kuda vodi komplikovana veza sa starijim muškarcem

Komplikovana veza žene sa starijim, oženjenim muškarcem uvek ima razna obrazloženja i opravdanja. Međutim, to nije mesto sa kojeg će se energija vratiti...

ljubavnici_i_energetski_dug_kuda_vodi_komplikovana_veza_sa_starijim_muskarcem_1

Ema ima 25 godina i poslednju godinu nalazi se u zamršenom ljubavnom odnosu sa deset godina starijim muškarcem koji je u braku i ima malo dete. Iako nikad nije mislila da će se naći u ulozi ljubavnice, njihov odnos se malo-pomalo u to pretvorio. Ema je mlada i još ne želi obaveze poput braka i dece, ali svejedno je muči budućnost takvog odnosa.

Zaljubila se i ne želi da ga izgubi, posebno ne dosađujući mu pitanjima hoće li da se rastane i šta će biti sa njima. On o svojoj ženi nikad ne priča i ne spominje razvod, ali je nezadovoljan svojim porodičnim životom. Ima li Mirko kakav savet za nju?

Naši stari bi rekli „Ko se vatrom igra, taj se i opeče" i čini mi se da se vama to i dogodilo. Ljubavna vatra vrlo je privlačna i kad je osetimo, ona nas vuče kao leptire svetlo petrolejke. U ljubavi smo slepi, ne vidimo daleko, verujemo da sve prepreke možemo preskočiti. Govorimo li o srećnom završetku, onda postoji još jedna narodna: "Za ljubav je potrebno dvoje". Oba partnera moraju da žele da preskoče prepreke.

Ljubav je voda života: 40 pravila ljubavi inspirisana životom Rumija...

Niti sam osoba koja osuđuje, niti mislim da se u vašem ljubavnom trouglu ima šta da se osuđuje. Svi učesnici su odrasle osobe i kao odrasle osobe treba dovoljno da razvijemo svoje osećaje da bismo osetili promene u ljubavno-partnerskoj ravnoteži. I vaš ljubavnik i njegova supruga imaju jednaku odgovornost kao i vi. Sigurno će se neko zapitati otkuda mi tako pomirljiv ton prema preljubnicima, kako to da ne žalim suprugu?

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.