Najbolji jelovnik za mladoliki izgled: antiage hrana za kožu

Uz voće jarkih boja, evo koje namirnice bi trebalo da su vam je što češće na jelovniku...

antiage_hrana_za_kozu

Hrana koja sadrži velike količine antioksidanata usporava neprekidni proces u telu koji dr Nicholas Perricone naziva "unutarćelijska upala".

Zbog te upale, tvrdi ovaj popularni dermatolog, ćelije ne mogu da funkcionišu kako treba, ne proizvode dovoljno energije i ne mogu da apsorbuju hranljive materije. Dugoročni efekat takvog procesa jeste da se koža isteže i bora, a i drugi organi trpe - javljaju se prvi znaci senilnosti i arterioskleroze.

Najefikasnija hrana kojom možete pomoći koži da zaustavi ovaj proces jesu sve vrste bobičastog voća - jagode, maline, borovnice, brusnice... "Idealno bi bilo kad biste uključili voće u svih pet obroka tokom dana, a jarke boje voća su siguran znak da obiluju antioksidantima", kaže dr Perricone.

Lepota godina: 9 stvari koje rade ljudi koji dostojanstveno stare...

On, takođe, preporučuje ribu iz tzv. hladnih mora, kao što je losos, a savetuje i redovnu upotrebu maslinovog ulja. Na njegovoj "pozitivnoj" listi su i jogurt i kefir, a na negativnoj uobičajeni stresogeni faktori za kožu kao što su pušenje i preterano izlaganje suncu.

I, na kraju, slatko finale - dr Perricone preporučuje čak i do 60 grama crne čokolade dnevno!

anti_age_hrana_za_kozu.jpg

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.