Ušteda energije u domu: izolujte stakla kao u stakleniku (URADI SAM + EKO SAVETI + VIDEO)

Jednostavan i efikasan način da uštedite energiju i zadržite toplotu u svom domu! Pročitajte kako sami da izolujete stakla kao u stakleniku...

usteda_energije_u_domu_izolujte_stakla_kao_u_stakleniku_uradi_sam_eko_saveti_video

Da li ste tragali za efikasnim rešenjem koje bi zadržalo što duže toplotu u svom domu? Ako još uvek niste pronašli odgovarajući način, mi imamo fantastičan TRIK za toplu kuću, bez velike potrošnje električne energije!

Ovaj jednostavan trik osvojio je ceo Internet, a reč je o jeftinoj i praktičnoj izolaciji prozora koja oobezbeđuje minimalnu solarnu energiju. Za ovu kućnu majstoriju nije vam potreban majstor, a ni skup materijal, već samo pucketava folija i voda, piše Lepa i srećna.

Poprskajte staklo vodom, pa na njega stavite foliju sa vazdušnim mehurićima, ali je namestite tako da mehurići budu uz staklo, a glatka strana folije spolja. Potrebno je da polako pređete rukom preko folije, a mnogi koji su ovaj trik probali ističu kako folija tako može da stoji dugo. Na ovaj način vaši prozori će biti dodatno izolovani, pa će se toplota duže zadržati vašem domu.

Kada vaš mini projekat izolacije završite, nemojte foliju baciti, već je sačuvajte za sledeću zimu.

I nabavku folije organizujte kao reciklažni projekat: potražite je po prodavnicama za prodaju nameštaja ili bele tehnike, jer se pucketava folija često koristi za pakovanje stvari. Raspitajte se kod svih koji planiraju kupovinu kabastih stvari - neka vam sačuvaju ambalažu!

U video prilogu pogledajte jednostavan postupak i probajte i vi ovaj fantastičan trik za uštedu energije!

Izvor: Lepa i srećna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.