Tajne profesionalnih i strasnih kuvara: 15 predmeta koje morate imati + 3 važna trika za rad u kuhinji

Kulinarske savete koji se prenose u porodici generacijski ništa ne može da zameni, ali trikovi i veštine vrsnih kuvara učiniće od vas pravog majstora kuhinje...

tajne_profesionalnih_i_strasnih_kuvara_15_predmeta_koje_morate_imati_3_vazna_trika_za_rad_u_kuhinji

Većina ljudi barem u nekom razdoblju života kuva. Svi moramo da jedemo svaki dan, a ako želimo ukusne i zdrave obroke, moramo ih pripremiti sami ili ih neko od članova porodice mora pripremiti za nas.

Iako je kuvanje jedna od osnovnih životnih veština koja uveliko utiče na zdravlje svih generacija, praktična znanja o pripremi hrane i održavanju osnovne opreme nisu lako dostupna. Većina ljudi usput uči da kuva, a saveti se uglavnom traže telefonom od mama i baka kad nešto krene naopako.

Internet je danas neiscrpan izvor recepata, ali nijedan recept neće vas naučiti osnovnim principima kuvanja koji se prenose s generacije na generaciju. Takođe, retko se gde mogu saznati informacije o tome koja je osnovna oprema potrebna za pripremu hrane, te kako tu opremu pravilno održavati.

Kada sam pre 20-ak godina krenula u svoje kuvarske avanture, prva logična investicija bio je profesionalni nož za povrće. Međutim, i dalje sam se prilikom svake posete kod mame i bake u Istri, susretala sa njihovim malim, tupim, isluženim nožićima - jer starije su generacije navikle da rade u skromnim uslovima, a dobar nož nije smatran suviše bitnim.

4 vrste ulja za kuvanje koje uvek treba da imate u kuhinji...

Takođe, znatiželjno sam se raspitivala od kog su materijala najbolje kuhinjske daske i kako održavati drvenu dasku, ali ni na ta pitanja nisam dobila odgovore od vrsnih kuvarica u svojoj porodici, iako one zaista znaju da kuvaju. Nažalost, niko ih nije naučio znanjima koja su nekada bila rezervirana samo za one koji su se profesionalno bavili kuvanjem.

Budući da nam je danas dostupna sva oprema koju možemo zamisliti, a sve je češće i obična porodična kuhinja nalik na one profesionalne, potrebno je da naučimo da pripremamo namirnice tako da bi zadržale što više ukusa i nutrijenata, ali i o održavanju kuhinjske opremu kako bi nam služila na našem celoživotnom kulinarskom putovanju.

Odlučila sam s vama da podelim informacije koje pomažu da kuvanje bude efikasnije, lakše i kreativnije.

1. Kuhinja mora da bude dobro osvetljena - Baratanje vatrom i oštrim noževima zahteva dobro osvetljen prostor da bi se izbegle povrede. Takođe, čistoća je alfa i omega u kuhinji, a u mračnom i tamnom prostoru teško je razaznati šta je čisto, a šta nije!

2. Nabavite osnovnu opremu - Opremite kuhinju osnovnom, ali kvalitetnom opremom i kuvanje može da počne.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.