Patuljaste jelkice za EKO Novu godinu: ovi mini četinari su idealni za praznike u malom stanu (FOTO)

Mini jelka koja je osvojila Internet može ukrasiti i vaš dom ili vašu baštu! Zavirite u carstvo prelepih mini jelki i otkrijte kako se ova biljka neguje posle praznika...

Da li želite da vaš dom ulepša prava jelka za novogodišnje praznike, a živite u malom stanu? Predstavljamo vam slatko rešenje koje će ispuniti vaše želje, a to je mini jelka ili Picea glauca!

A photo posted by @hippirottasikuriina on Dec 9, 2015 at 1:18pm PST

Osim što je savršena dekoracija za vaš dom, mini jelka je idealna jer sa nje ne opadaju iglice, pa nećete morati da čistite dodatan nered tokom praznika. Ono što najviše raduje baštovane širom sveta jeste to što ova jelka može da se posadi u bašti i da traje godinama, piše Lisa.

Ceo Internet je poludeo za ovim slatkim jelkama, a ono što najviše oduševljava jeste to da svoju mini jelku možete negovati i posle praznika u svom domu ili je zasaditi u bašti.

Idealna jelka za male stanove i dečje sobe: mekana POM POM JELKA za najmekšu novu godinu (VIDEO + URADI SAM)

Ova biljka je jednostavna za negu, osim što ne toleriše prevelike vrućine. Postoje četiri podvrste ovog mini četinara, a to su Picea glauca Pixie, Picea Glauca Conica, Picea glauca Zuckerhut, Picea glauca Cecilia. One su sve patuljaste, jedina razlika je u gustini četine ili u nijansi zelene.

A photo posted by Sarka Nk (@sarka_nk) on Nov 26, 2016 at 1:03pm PST

Ovu mini jelku možete kupiti u nekom od rasadnika i izabratio vrstu koja se vama najviše dopada.

Kako bi svoju mini jelku pravilno negovali tokom praznika, potrudite se da je držite dalje od velikog izvora toplote, kao što je kamin ili radijator. Ako želite da sačuvate svoju jelku nakon praznika važno je da je ne držite u kući duže od jedne nedelje.

A photo posted by Anastasiya (@akima_pilot) on Dec 26, 2015 at 12:44pm PST

I Svoju mini jelku možete da okitite malim lampicama, kako je ne biste previše izlagali toploti ili malim ukrasima da je ne preopteretite. Ne zaboravite da zalijete mini jelku, ali ne previše. Potrudite se da zemljište uvek bude vlažno.

Unikatna novogodišnja dekoracija za vaš dom: kako da napravite kugla jelku od zimzelenih grančica i šišarki (VIDEO)

Kada prođu praznici, svoju jelku možete izneti na trem ili terasu, a potom je posaditi u bašti na mesto na kojem će imati dovoljno sunčeve svetlosti.

Kako biste izbegli preveliko zalivanje, proverite pomoću lopatice ili neke druge manje baštenske alatke da li je zemljište oko 4 cm ispod površine vlažno. Ako je zemljište suvo onda je vašoj biljki potrebna voda.

Izvor: Lisa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.