7 načina da zavolite sebe

Prihvatiti i zavoleti sebe je najvažnija stvar koju treba da učinimo u životu jer svi odnosi u našem životu kreću od toga koliko volimo sebe. U središtu svih vaših događaja i odnosa ste vi sami, te ako sami sebe ne volite i ne prihvatate - kako ćete voleti i prihvatati druge? Možete li očekivati od drugih da vas prihvataju i vole, ako to sami sebi uskraćujete?

Zavoleti sebe 1

Onako kako se vi sami odnosite prema sebi, tačno tako će vas doživljavati i drugi. Mislite li o sebi da u nekoj situaciji niste dovoljno sposobni, tako će misliti i drugi, mislite li da ste neprivlačni to misle i drugi, mislite li da niste vredni - to misle i drugi, mislite li da ne zaslužujete - to misle i drugi. I samo se vrtite u krug. Ako promenite način ophođenja prema sebi, sve okolnosti u životu će vam se promeniti, vaš partner, prijatelji, deca, kolege - počeće da vas tretiraju tako kako se tretirate sami. Pa kako onda da promenite odnos prema samima sebi. Budite strpljivi i ispunite se razumevanjem.

Prestanite da se kritikujete

Prestanite s kritikama upućenima sami sebi. Pazite na to koje reči sebi upućujete. Osobe koje nisu odrasle u podržavajućim porodicama često same za sebe govore da su glupe, ružne, nesposobne... Jako je važno da shvatite koliko zapravo vredite. Uključite u svakodnevnu aktivnost ono za što znate da ste u tome dobri i kada to obavite pohvalite sami sebe. Na taj način ćete steći naviku da sebi upućujete lepe reči.

Čarobne reči: promenite način na koji reagujete na svet

Prestanite da se bojite

Izbacite strah iz života. Bojite se govoriti u društvu jer mislite da ste glupi? Ne želite na sastanak jer mislite da ste ružni? Jednostavna i vrlo delotvorna tehnika da se rešite straha je tapkanje - EFT. Kombinacija kineske tradicionalne medicine i psihologije tapkanje - EFT - svrstava se u sam vrh tehnika energetske psihologije i deluje na principu balansiranja protoka energije. Tapkati možete i sami, kod kuće svakoga dana ili potražiti pomoć edukovanog praktičara. Oslobodite se straha, on vas koči da istinski uspete u bilo čemu. Svi smo mi samo ljudi, ne treba uvek da budemo najpametniji, najlepši i najbolji da bismo se voleli. Budimo mi.

Imajte razumevanja za sebe i budite sebi podrška

Uvek budite blagi prema sebi. Imajte razumevanja za sebe i prihvatite činjenicu da u svakom trenutku dajete sve od sebe i budite strpljivi. Trebate razumeti da za sve treba vremena i upornosti i ako vas i uhvati kakva loša misao, s ljubavlju je zamenite dobrom mišlju o sebi. Nemojte se osuđivati, a nikako ne treba sebe da vređate i kritikujete. Pristupajte sebi kao što bi pristupali detetu koje ne zna da piše, ali jako želi da nauči. Da li biste mu govorili da je glupo? Da li biste mu govorili da nije sposobno? Ne biste, nego biste mu s razumevanjem rekli: "Bravo, jako se trudiš, probaj joj jednom i vjerujem da ćeš uspeti". Sami sebi budite najveća podrška.

Pohvalite se

Svi mi volimo pohvale i volimo da čujemo da smo u nečemu dobri. Bilo što da uradite, ma kako mali korak da napravite u ljubavi prema sebi - pohvalite se.

 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.