Kineski lek protiv nesanice

Dobar san je jedan od preduslova za dobar energetski balans. Da biste se što bolje odmorili tokom noći, isprobajte nekoliko jednostavnih feng shui saveta Irene Lucić.

kineski_lek_protiv_nesanice.jpg

1. Ako možete da utičete na raspored prostorija u stanu, bilo bi najbolje da spavaću sobu smestite u severni ili jugozapadni deo stana.

2. Spavaća soba u stanu najviše je jin prostorija, čija bi energija trebalo da omogući smirenje, rasterećenje i otklon od dnevnih briga. Zato nikako ne bi trebalo da služi kao mesto za odlaganje različitih stvari, a nije poželjno ni da se u njoj nalazi radni sto, kompjuter ili televizor.

3. Idealan krevet je onaj od punog drveta, s čvrstim uzglavljem prislonjenim uza zid. Neka madrac bude od prirodnih materijala, a prostor ispod kreveta prazan i čist. Ako imate krevet s fiokama, neka taj prostor bude prazan ili u njemu držite isključivo posteljinu.

4. Dobro je ukloniti ogledala i ostale sjajne površine, na primer slike sa ramovima koji reflektuju svetlost. Ako ogledalo ne možete da uklonite, neka ne bude tačno nasuprot krevetu i tokom noći ga prekrijte mekanom tkaninom.

5. Iako predstavljaju povoljan feng shui, biljke nisu najbolje rešenje za spavaću sobu. Njihova energija je uzlazna i time suprotna energiji mirovanja koju želimo da postignemo za bolji san.

6. Akvarijumi, fontane i slični feng shui aktivatori životnog prostora takođe nisu odgovarajući za spavaće sobe jer predstavljaju jang aspekt vodenog elementa koji je u suprotnosti s jin energijom koju želimo da podstaknemo.

7. Boje, materijali i dezeni neka budu umereniji i nežniji od onih u dnevnoj sobi. Ako spavaća soba obiluje glatkim sjajnim površinama, smirite njihovu energiju mekim prirodnim tkaninama, jastučićima i prekrivačima. Posteljina i ukrasi neka budu od prirodnih materijala i svakako izbegavajte plastiku.

8. Položaj kreveta uskladite s povoljnim energetskim smerom koji je u skladu s vašim ličnim energetskim brojem. Ako spavaću sobu delite s partnerom, proverite povoljne smerove za oboje.

Više na www.zvoncica.hr.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.